Whatsapp tamamen ücretsiz oldu

Yeni kullanıcılarından bir yılın ardından senelik 3TL’ye yakın bir ücret alan Whatsapp paralı üyeliği kaldırdı.



Whatsapp tamamen ücretsiz oldu


Whatsapp artık tamamen ücretsiz. 1 milyarın üzerindeki kullanıcısıyla dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp yeni kullanıcılarına uyguladığı bir yıl sonunda 0.99 centlik (Yaklaşık 3 TL) senelik yenileme ücretini kaldırdı.


Şirket yaptığı açıklamada uygulaya reklam alma gibi bir planları olmadığını belirtti.


Şirket artık uygulamanın tamamen ücretsiz olduğunu duyurduğu açıklamasında yakın bir gelecekte bankalar ve havayolları ile müşterilerinin Whatsapp üzerinden konuşabileceği bir sistem test ettiklerin belirtti.


WhatsApp Blog yayınlanan haberin tam metni ;



Bugün dünya üzerindeki yaklaşık bir milyar kişi aile ve arkadaşlarıyla iletişimde olmak için WhatsApp’a güveniyor. Endonezya’da yeni doğmuş bebeğinin fotoğraflarını ailesiyle paylaşan yeni bir babadan, arkadaşlarının halini hatırını soran İspanya’daki öğrenciye, Brezilya’da hastalarıyla iletişimde kalmaya çalışan doktora, insanlar WhatsApp’ın hızlı, basit ve güvenilir olmasına güveniyor.


İşte bu nedenle artık WhatsApp’ın üyelik bedeli olmayacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Uzun süredir pek çok kişiden ilk yıl WhatsApp’ı ücretsiz olarak kullandıktan sonra üyelik bedeli ödemesini istedik. Büyüdükçe bu yaklaşımın çok iyi çalışmadığını gördük. Pek çok WhatsApp kullanıcısının kredi veya banka kartı numarası yok ve ilk yıldan sonra aile ve arkadaşlarına erişimlerini kaybetmekten korkuyorlardı. Bu nedenle önümüzdeki birkaç hafta boyunca uygulamamızın farklı sürümlerindeki ücretleri kaldıracağız ve artık WhatsApp servisi için ücretlendirilmeyeceksiniz.


Doğal olarak herkes WhatsApp’ı üyelik bedeli olmadan nasıl devam ettirebileceğimizi ve bugünkü açıklamanın üçüncü parti reklamları başlatacağımızın bir göstergesi olup olmadığını düşünebilir. Bunun cevabı hayır. Bu yıldan başlayarak, istediğiniz işletmeler ve organizasyonlarla iletişimde olmak için WhatsApp’ı kullanmanıza olanak sağlayacak bazı araçları test edeceğiz. Bu, bankanızla en son yaptığınız işlemin hileli olup olmadığını teyit etmek veya hava yolunuzdan uçuşunuzda gecikme olup olmadığı bilgisini almak olabilir. Bugün hepimiz bu tip mesajları – SMS mesajı ve telefon aramasıyla – farklı yerlerden alabiliyoruz. Bu nedenle üçüncü parti reklamlar ve istenmeyen mesajlar olmadan bunu WhatsApp üzerinden daha kolay yapabilecek farklı araçlar denemek istiyoruz.


Umarız WhatsApp’a gelecek bu yenilikten hoşnut kalırsınız. Herhangi bir geri bildiriminizi duymaktan memnuniyet duyarız.




Whatsapp tamamen ücretsiz oldu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar